Anne-Marie

Altijd heb ik al getekend, van kinds af aan en zo menig schoolschriftje op die manier “gepimpt”.

De Kunstschilder
De Kunstschilder Tekening Anne-Marie 10 jaar

De wereld om me heen fascineerde me ,verwonderde me, verwarde en overweldigde me soms ook. In mijn tekenen vond ik mijn eigen wereldje. Alsof er altijd een potloodje in mijn hoofd zat en zit. Alles wat ik zie, voel  en ervaar is een bron van inspiratie en wil ik op mijn manier zichtbaar maken.

Ik werd geinspireerd en aangemoedigd door mijn handvaardigheidleraar en volgde de leraren Opleiding Tekenen – Handvaardigheid. Daarnaast ben ik autodidact en heb mij verder  ontwikkeld  dmv   cursussen en  lessen bij oa. Lettie Tax en Jan Duinkerken : portret en model tekenen/schilderen , beeldhouwen  en illustratief tekenen en schilderen. Nu volg ik een studie digitaal tekenen en schilderen.

Ik heb  regelmatig  workshops en teken en schilder cursussen gegeven.

……..Toen werd ik MOE, meer dan moe. Het bleek ME/CVS te zijn. Mijn wereld kwam tot stilstand, maar het tekenen en schilderen bleef. Al was het soms maar 10 min. op een dag. Het was en is mijn anker. Daar kon ik opnieuw even in  mijn eigen wereld stappen, waar geen Moe was, maar kleur, energie, levendigheid, plezier en stilstaan bij het kleine en mooie om me heen en in me .Ik ben blij met deze energiebron.

De onderwerpen in schilderijen  die ik intuitief koos gaven mij rust , hielpen me aarden en loslaten. In mijn  illustraties  mag ik spelen en het kind in mij aan het woord laten.En een nieuwe liefde voor mij  bleek Papier Maché te zijn waar mee het ook heerlijk spelen en ontdekken is.

Langzaam kruip ik uit mijn meer dan moe zijn en mijn werk groeit en ontwikkelt zich met mij mee. Ik geef weer af en toe tekenlessen en ik ben dan ook nog lang niet uit ontdekt in mijn wereld en nieuwsgierig naar wat ik allemaal nog mag en kan  gaan ontdekken en maken ……..Jij ook?

Anne-Marie Rutten

bellenblaas2

Advertenties